Wij zijn open, maar hanteren aangepaste maatregelen i.v.m. het coronavirus. Klik hier voor meer informatie.

Maak een afspraak
T 077 - 474 56 56
Rijksweg 52, Reuver
Alle openingstijden
Vandaag geopend
09:00 - 18:00 uur

Oogmeting
Heeft u het idee dat u niet meer alles scherp ziet? Dan nodigen wij u graag uit voor een nauwkeurige oogmeting. 
Wij starten iedere oogmeting met een pre-screening in onze speciaal ingerichte voormeetruimte. Hier worden metingen verricht voor de oogsterkte, oogboldruk, hoornvlies en het netvlies. Aan een standaard oogmeting zitten geen kosten verbonden.
Mocht er tijdens de oogmeting blijken dat er verder onderzoek nodig is dan zal onze optometrist of orthoptist ingeschakeld worden. 

Optometrie
De schakel tussen opticien, huisarts en oogarts. Onze optometrist, Jeroen, onderzoekt de gezondheid van de ogen om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. Dit is van belang indien u onrustig of onscherp ziet, last heeft van hoofdpijn, dubbel ziet, oogproblemen ervaart of indien er erfelijke familiaire oogafwijkingen voorkomen. Ook het aanmeten van prisma's behoort tot zijn takenpakket. De kosten voor een optometrie onderzoek zijn € 59.00.  

Orthoptie
Oogmetingen bij kinderen vanaf 3 jaar en onder de 12 jaar worden altijd door een orthoptist uitgevoerd. 
Onze orthoptist, Sjieuwke, onderzoekt de oogsterkte met toepassing van oogdruppels, de oogspieren en de samenwerking van de ogen. Ze volgt hierbij dezelfde procedure die gebruikt wordt in het ziekenhuis waar ze tevens ook werkzaam is. 
De kosten voor een orthoptie onderzoek bij kinderen zijn € 45.00 en vanaf 18 jaar € 59.00.

Bij welke klachten is een orthoptie onderzoek aan te raden?
• Verminderd zicht 
• Hoofdpijn
• Scheelzien / lui oog
• Leesproblemen
• Moeite met diepte inschatten

De voordelen
• Geen wachtlijsten, dit komt ten goede van een snelle en effectieve behandeling
• Professionele en persoonlijke aandacht in een ontspannen sfeer
• Korte lijnen met huis- en oogartsen
• Zelf uw afspraak inplannen
• Gratis parkeren op ons eigen parkeerterrein
• Heiming Aben is de enige optiekzaak in midden-Limburg die de beschikking heeft over een optometrist én orthoptist, hierdoor kunnen we de best mogelijke zorg aanbieden die in de eerste lijn denkbaar is

Glazen
Wij streven naar het beste voor uw ogen. De brillenglazen van ZEISS sluiten hier naadloos op aan. ZEISS staat voor kwaliteit en innovatie. De brillenglazen bieden de hoogst haalbare optische helderheid voor het beste zicht, de mooiste ontspiegeling én alle glazen bieden 100% UV-bescherming.

Atelier
Wij bewerken en slijpen alle brillenglazen met uiterste precisie op maat in ons eigen atelier. Door dit ambachtelijk werk hebben wij de volledige controle over onze kwaliteit.

Wij streven naar topkwaliteit die voor iedereen toegankelijk is.